Tässä 5 asiaa, joita kadutaan eniten kuolinvuoteella

Viihdeuutiset · Stara.fi

Ihmisen elämän jatkumisesta muodossa tai toisessa kuoleman jälkeen on monia toisistaan poikkeavia näkemyksiä. Selvää kuitenkin lienee, että yhden elämän aikana on parasta yrittää elää parhaalla mahdollisella tavalla – oli elämälle luvassa jatkoa tai ei.

Monet ihmiset eivät kuitenkaan osaa elää siten kuin haluaisivat, ja sellaisissa tapauksissa kuolinvuoteella voi tulla eteen katumuksen ja jopa pettymyksen tunteita. Viisi vuotta saattohoidon parissa työskennellyt Bronnie Ware on nyt kirjoittanut kirjan The Top Five Regrets of the Dying. Kirjassa hän kertoo kuolemansairaiden potilaiden yleisimmät katumuksen syyt.

1. Toivon, että olisin elänyt omalla tavallani, enkä tavalla jota muut minulta odottivat.

Tämä on kirjan mukaan kuolevien yleisin katumuksen aihe. He ovat jättäneet unelmia toteuttamatta siksi, että ovat voineet täyttää muiden toiveita. Seuraavat neljä katumuksen syytä ovat nekin mainittu yleisyysjärjestyksessä.

2. Toivon, että en olisi työskennellyt niin kovasti.

3. Toivon, että minulla olisi ollut rohkeutta ilmaista tunteitani.

4. Toivon, että olisin pitänyt yhteyttä ystäviini.

5. Toivon, että olisin antanut itseni olla onnellisempi.

Vastaaviin tuloksiin ovat tulleet aiemmin myös monet muut selvitykset. Jokainen vielä elossa oleva ihminen kykenee vaikuttamaan näihin jokaiseen asiaan, joten tänään on hyvä päivä aloittaa elämään omien toiveidensa ja unelmiensa mukaisesti.