Kommunistilehden päämaja kuin erektiossa oleva penis – nettisensuuri iski heti

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kommunistisen Kiinan merkittävimpiin poliittisiin lehtiin lukeutuva People’s Daily on maassa puolueen pää-äänenkannattaja. Parhaillaan lehdelle ollaan rakentamassa uutta pääkonttoria, josta on kuitenkin muodostunut poikkeuksellinen netti-ilmiö.

peoplesdaily01072013

Uusi toimitalo muistuttaa nimittäin etäisesti miehen erektiossa olevaa sukuelintä, ja sen ovat myös kiinalaiset nettiaktiivit huomanneet. Verkossa alkoi nimittäin kiertää valokuvia talosta, ja lopulta joku keksi liittää penistalon toiseen rakennukseen, joka muodosti peniksen ympärille jalat ja lantion. Siitä kiinalaiset viranomaiset eivät pitäneet.

Googlen kiinalainen vastine Weibo on nimittäin nyt poistanut mahdollisuuden käyttää hakukonetta esimerkiksi hakusanoilla ”People’s Daily” ja ”rakennus” sekä oheiseen kuvaan liitetyn ”People’s Dailyn raiskaus”. Rakennuksen on suunnitellut professori Zhou Qi, joka voitti rakennuksen arkkitehtikilpailun vuonna 2009, Daily Mirror uutisoi.