Missille 5 000 000 dollarin lasku – väitti missikisan tulosta järjestetyksi

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kauneuskilpailujen lopputulokset ovat kautta aikojen puhuttaneet kovasti sekä kilpailijoita että katsojia. Usein kilpailujen tuloksia on nimittäin epäilty etukäteen sovituiksi, ja joskus tällaiset väitteet pitävätkin ikävä kyllä paikkansa.

Vuodenvaihteessa Yhdysvalloissa nousi kohu, kun Miss Pennsylvania Sheena Monnin tuomittiin maksamaan Miss USA -kilpailun oikeudet omistavalle Donald Trumpille peräti viisi miljoonaa dollaria korvauksia. Missikaunotar väitti kilpailun tulosta ennalta sovituksi. Sheena Monnin kertoi, että Miss Florida Karina Brez olisi nähnyt etukäteen Miss USA -kilpailun tuloslistan, jossa oli viiden missikaunottaren nimet.

– Tuona aamuna hän näki avoimen kansion, jossa oli otsikkona ”Finaalilähetys” ja siinä viiden kärkipaikan nimet oli jo täytetty. Sitten odotimme, että tulokset julkistettiin ja ne olivat täsmälleen samat kuin paperissa. Tiesin, että tulos oli järjestetty, Sheena Monnin kertoi Facebookissa.

Tuomioistuimen mukaan missin väitteet olivat vääriä ja kilpailulle vahingollisia. Tänään valitustuomioistuin on ratkaissut asian, ja se piti edellisen tuomion voimassa. Näin ollen missi joutuu maksamaan Trumpille viisi miljoonaa dollaria. Kilpailun voitti lopulta Olivia Culpo, joka on hallitseva Miss USA ja voitti äskettäin myös Miss Universum -kilpailun.

EDIT: Jutun otsikosta poistettu sinne epähuomiossa päätynyt yksi roopeankkamainen ”miljoona” liikaa.