Öinen tempaus paljastui Helsingissä: Havis Amandalle foliohattu! Katso kuvat

Viihdeuutiset · Stara.fi

Sadattuhannet suomalaiset ovat saaneet todistaa Vappuisin, kuinka Helsingin Kauppatorin reunalla seisova Havis Amandan patsas lakitetaan ylioppilaslakilla. Viime yönä joku sai päähänsä lakittaa neitokaisen hieman toisella tavalla.

Kuva: Staran lukijan kuva
Kuva: Staran lukijan kuva
Kuva: Staran lukijan kuva
Kuva: Staran lukijan kuva

Staran haltuunsa saaman videomateriaalin perusteella Havis Amandan päähän käytiin yön hämärinä tunteina laittamassa foliohattu. Tempauksen motiiveja ei tiedetä. Tänä aamuna Helsingin maisemia ihastelleet suomalaiset ja turistit ovatkin saaneet ihmetellä foliota Ville Vallgrenin vuonna 1906 tekemän pronssipatsaan päässä.

Vielä ei ole tiedossa onko kyseessä esimerksi teekkareiden pilailu vai kenties jonkun muun päähänpisto esimerkiksi parhaillaan vellovaan nettivakoilu-skandaaliin liittyen. Foliohattua on perinteisesti pidetty Isoveli Valvoo -teeman tunnuksena. Patsaan viereen pystytetyssä kyltissä lukee ”Maailmanloppu.eu 05.07.2013”.