Tältä Game of Thrones -hahmot näyttäsivät LEGO-ukkoina – ikäraja K15

Viihdeuutiset · Stara.fi

Yhdysvaltalainen Game of Thrones -sarja nousi taannoin nopeasti yhdeksi HBO-kanavan suurimmista suosikeista. George R. R. Martinin Tulen ja jään laulu -kirjoihin perustuvaa televisiosarjaa on nähty Suomessa Yleisradion kanavilla. Televisiosarjalle on määritelty ikärajaksi 15 vuotta.

Nyt sarjan hahmoja nähdään yllättävässä paikassa, kun taiteilija Albert Hernadi on lanseerannut Game of Thrones -hahmot LEGO-ukkoina. Kyseessä eivät siis ole viralliset LEGO-hahmot, sillä Hernadi myy niitä ainoastaan Etsy-verkkokaupassa. Koko setti hahmoja maksaa 75 dollaria, eli noin 60 euroa.

Game of Thronesin suosio näkyy myös toisella tavalla. Entertainmentwise-sivusto kertoi äskettäin, että amerikkalaiset ovat ryhtyneet nimeämään lapsiaan sarjan hahmojen mukaan. Game of Thrones -sarjassa nähtävä Khaleesi on esimerkiksi noussut yhdysvaltalaisvanhempien suosioon. Tähän mennessä 146 tyttövauvaa on saanut maassa nimekseen Khaleesi.

Kirjailija George R. R. Martinin omakeksimästä dothrakin kielestä tulevan nimen suosio on kasvanut vuoden 2011 jälkeen 450 prosenttia. Arya taas oli viime vuonna eniten suosiotaan kasvattanut nimi Yhdysvalloissa. Se nousi kaikkien suosituimmissa nimissä sijalta 711 sijalle 413.