Roskilden lauantai kuvina: Viuhahduksia, aurinkoa ja jättimäiset bileet

Viihdeuutiset · Stara.fi

Euroopan suurin rockfestivaali on parhaillaan täydessä käynnissä Tanskan Roskildessa. Ympäristöystävällisyyttä korostava tapahtuma marssittaa tänään päälavalle muun muassa The Nationalin ja Metallican.

Lauantain festivaalipäivä on sujunut tähän mennessä tuttuun tapaan rauhallisissa ja aurinkoisissa merkeissä. Roskilden perinteikäs festivaali poikkeaa merkittävästi suomalaisista tapahtumista sekä moninkertaisen kävijämääränsä että myös esimerkiksi huomattavan paljon vapaamman oleskelun merkeissä.

Esimerkiksi alkoholia tarjoillaan tässä ikärajattomassa massatapahtumassa vapaasti, eikä yleisöä ole teljetty kaljatelttoihin. Oluiden ja viinien kanssa voi liikkua alueella vapaasti. Siitä huolimatta alueella ei näy lainkaan kaatokännissä toikkaroivia festarivieraita. Tanskalaisten maineikas ”hygge” on aistittavissa hyvin.