Opettaja pani lapset korjaamaan julkkisten twiittien kirjoitusvirheitä

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Julkisuuden henkilöistä lähestulkoon jokainen käyttää hyväkseen sosiaalista mediaa ottaessaan kontaktia faneihinsa. Julkkisten nettikirjoittelu ei kuitenkaan ole aina kieliopillisesti kadehdittavaa. Nyt apuun on tullut brasilialainen koulu Red Balloon.

Kuva: Twitter
Kuva: Twitter

Englanninkielinen koulu nimittäin opettaa oppilailleen englantia korjaamalla oppitunneilla julkkisten Twitter-päivityksiä. Opettajien mukaan oppilaat lukevat usein julkkisten twiittejä ajatellen, että näin Amerikassa todella käytetään englantia. Puhekielellä kirjoitetut twiitit ovat kuitenkin usein kieliopillisesti väärin kirjoitettuja.

Koulun 8 – 13-vuotiaat oppilaat kirjoittavat haluamalleen julkisuuden henkilölle twiitin, jossa he ystävällisesti huomauttavat tälle kirjoitusvirheistä. Muun muassa julkkikset kuten Paris Hilton, Charlie Sheen ja Miley Cyrus ovat saaneet kielioppia korjaavia viestejä Red Balloon -koulun oppilailta. Tähän mennessä yksikään julkimo ei ole vielä vastannut nuorten oppilaiden ystävällisiin viesteihin.