Maailman suurin huvijahti on nyt tässä – titteli vaihtoi omistajaa

Matkailu Viihdeuutiset · Stara.fi

Ökyrikkaiden piirissä kisaillaan tauottomasti muun muassa siitä kenellä on suurimmat vehkeet. Huvijahtien sarjassa ykkönen on ollut jo vuosien ajan venäläinen miljardööri Roman Abramovich, jonka Eclipse on pitänyt hallussaan maailman suurimman huvijahdin titteliä. Ei pidä enää.

Kuva: Splash
Kuva: Splash

Eclipse on nimittäin jäänyt toiseksi, kun sitä peräti 18 metriä pidempi The Azzam -huvijahti laskettiin vesille. Kerroimme huhtikuussa, että Saksan Bremenissä Lurssen-telakalla rakennettu alus on maksanut huikeat 609 miljoonaa dollaria ja sen tekeminen kesti peräti neljän vuoden ajan.

Aluksen huippunopeus on peräti 30 solmia. Lehtitietojen mukaan Azzam-huvijahdin omistaja on Saudi-Arabian kuninkaallisen perheen jäsen.