Krista Siegfrids rajuista vastoinkäymisistään: ”On pakko jatkaa eteenpäin”

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Suomalainen laulajatähti Krista Siegfrids on noussut tänä vuonna poptaivaan tähdeksi, mutta hänen menestyksensä ei ole tullut nopeasti. Krista kertoi Staran haastattelussa kuinka läpimurto vaati vuosikausien ponnistelut, joista ei myöskään vastoinkäymisiä puuttunut.

Siegfrids menetti teinivuosinaan sekä molemmat isoisänsä että isänsä, joka kuoli sydänkohtaukseen täysin yllättäen. Tämän lisäksi äiti sairastui akuuttiin leukemiaan, mikä oli rankkaa koko perheelle. Synkän ajanjakson vaikutus näkyy tällä hetkellä eniten Kristan asenteessa. Elää kuuluu täysillä, eikä vain puolittain.

– Silloin, kun jutut tapahtuivat, että faija kuoli ja äiti oli vakavasti sairas… En tiennyt, että jaksanko ja pystynkö. Toisaalta, olen aina ollut sellainen taistelija, ja päätin jatkaa elämää. Se helpotti, että tiesin sisälläni, että elämässäni tulee tapahtumaan myös hyviä asioita, Krista kertoi Staralle.

– Ajattelin, että olen niin nuori, että tämä ei jää tähän. Ihania asioitakin tulee, ja on pakko jatkaa eteenpäin. Kun mietin mun uraa, niin siellä on myös paljon ylä- ja alamäkiä. Esimerkiksi kun tipuin Voicesta, se oli todella rankkaa. Mua vitutti, poppari myönsi.

– Tuollainen laulukilpailu on kreisiä, ja kun tiput sieltä… Se on niin raskasta. Olin silloin masentunut, mutta päätin, että näytän niille. Menin studiolle ja kirjoitin biisejä. Amen!-biisi syntyi sillä tavalla, kun olin huonolla tuulella ja semimasentunut.

Lopulta Marry Me -kappaleen kirjoittaminen ja sen ilmoittaminen UMK-kilpailuun muodostuivat elämän muuttavaksi merkkipaaluksi. Ne johtivat aina Euroviisufinaaliin saakka.

Kristan koko haastattelun voit lukea kokonaan paperisesta Stara-kaupunkilehdestä, joka tulee tällä viikolla jakoon 350 noutopisteessä ympäri maata.