Levy-yhtiöt tyrmäsivät Krista Siegfridsin: ”Ei tämä tyyli toimi Suomessa”

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Suomalainen laulajatähti Krista Siegfrids edusti taannoin Suomea Euroviisuissa, mutta sitä ennen menestystä ei tullut kuitenkaan The Voice of Finland -kilpailussa. Lahjakkuus paistoi läpi jo ohjelmassa, mutta läpimurtoon tarvittiin lisää töitä ja uskoa itseensä.

Krista Siegfrids kertoi Staran haastattelussa, että levytyssopimus ei tullut helposti.

– Ei todellakaan. On niin vaikeaa saada levytyssopimus nykyään. Jos menet mukaan tuollaiseen skabaan ja laulat hyvin siellä, niin todellinen duuni alkaa vasta sen jälkeen. Ei pelkkä kisa riitä. Pitää tehdä töitä ja keikkoja, omia biisejä. Kukaan ei tule tarjoamaan mitään, Krista kertoi Staralle.

– Menin studioon ja tein omia biisejä. Kävin tarjoamassa niitä levy-yhtiöille. Kaikki olivat aluksi sitä mieltä, ettei tämä tyyli toimi Suomessa. Siksi lähetin Marry Me -kappaleen UMK:hon. Tapasin myös mun managementin. He olivat nähneet mut jossain esiintymässä ja soittivat mulle. He uskoivat muhun.

– Sitten kun sain ne ihmiset messiin, niin sain levytyssopimuksen tammikuussa. Olin silloin UMK:n semifinaalissa. Kaikki palat loksahtivat paikoilleen – vihdoinkin! Kesti sikakauan, mutta vasta nyt olen valmis. Se olisi ollut huono juttu, jos olisin saanut kaiken heti Voicen jälkeen. Nyt vasta kaikki jutut on niin kuin ne pitää. Se vaati vähän aikaa.

Kärsivällisyys kannatti, sillä tällä hetkellä Krista on huikeassa nosteessa. Hänet nähtiin Pride-festivaalin pääesiintyjä, ja kesällä on myös festarikeikkoja. Kristan koko haastattelun voit lukea kokonaan paperisesta Stara-kaupunkilehdestä, joka tulee tällä viikolla jakoon 350 noutopisteessä ympäri maata.

Uusimmat