Räppäri Majuri ei työtä kaihda: ”Citymarketissa kärrypoikana ja rautakaupassa kassana”

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Suomalainen räppäri Majuri on tehnyt kuluvan vuoden aikana läpimurtonsa, mutta musiikkia hän on tehnyt jo 2000-luvun alkupuolelta saakka. Työtä hiphop-artisti ei pelkää, sillä kasvuvuosien varrella on myös perusduunarin arki tullut tutuksi.

– Lukion jälkeen olen ollut Citymarketissa kärrypoikana ja muistaakseni neljällä eri rakennustyömaalla. Olen ollut rautakaupassa kassana ja sisustustavaratalossa myyjänä. Niin, ja yhden kesän olin puhelinmyyjänäkin. Se oli kyllä viimeinen sen sortin työ!

– Tiedän ihmisiä, jotka on tienanneet sillä työllä sata tonnia vuodessa. Minä tulin fyysisesti kipeäksi siitä hommasta, alkoi tulla sellaisia maanantaikuumeita. Mitään ei tosin pidä vähätellä, se ei vaan ollut mun työ, Majuri kertoi Staralle.

Monen muun suomalaisen artistin tavoin myös Majuri oli opiskelemassa, kun musiikkiura vei mennessään. Hänen liiketalouden opintonsa keskeytyivät, mutta eivät välttämättä lopullisesti.

– Opiskelen TAMK:ssa kansainvälistä liiketaloutta englanniksi, ja se homma jäi kesken näiden musiikkijuttujen takia. Olisi tarkoitus jossain vaiheessa tehdä opinnot loppuun, koska lopetin jo yhden koulun aikaisemmin. Opiskelin Hämeen Ammattikorkeakoulussa teollista muotoilua.

– Tätä en nyt viitsisi kesken jättää. Onneksi kouluissa joustetaan. Varsinkin, jos tulopolitiikka on sellainen, ettei tarvitse olla missään tuissa kiinni. Kyllä minä valmistun joskus. Kun tulee tällainen musiikkitilaisuus, niin en voi sitä heittää hukkaan siksi, että täytyy opiskella. Koulut voi käydä koska vaan, mutta tämä on once in a life time -homma.

Haastattelun voi lukea kokonaisuudessaan ilmaisesta STARA-kaupunkilehdestä, joka on parhaillaan jaossa 350 noutopisteessä ympäri maata. Lisäksi jutun voi lukea verkossa lehden näköispainoksesta.