Konserttihuijarit pidätettiin – myivät supertähtien olemattomia keikkoja

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Maailmalla supersuositut laulajatähdet Rihanna ja Lady Gaga vetävät tunnetusti konserttisalit ja -hallit täyteen missä vain. Eräät amerikkalaismiehet päättivät hyötyä naisten suosiosta kauppaamalla olemattomia esiintymisiä tapahtumajärjestäjille.

Miehet ovat nyt jääneet kiinni. Kaksi amerikkalaismiestä on pidätetty varkaudesta ja petoksen suunnittelusta epäiltyinä. TMZ-sivuston mukaan miehet ovat vankilassa New Yorkissa. Molemmat miehet väittivät hyväuskoisille keikkapromoottoreille edustavansa laulajatähtiä, jonka jälkeen he kauppasivat esiintymisiä, joita ei ollut olemassa.

Kaksikon kerrotaan tienanneen juonittelullaan jopa kaksi miljoonaa dollaria. Tämän rahan rikolliset käyttivät luksusautoihin, hotelleihin, koruihin ja ravintoloihin. Heidän kerrotaan esiintyneen myös laulajatar Keshan edustajina.

Manhattanin piirikunnansyyttäjän mukaan huijaus alkoi vuonna 2010. Se ei kuitenkaan rajoittunut vain Yhdysvaltojen rajojen sisälle. Miesten kerrotaan harrastaneen vilppipeliään myös muun muassa Meksikossa, Taiwanissa ja Brasiliassa.