Purjelaivojen jättiläiset ihastuttivat Helsingissä – katso kuvakooste näyttävimmistä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Viime viikolla Helsingissä ja Suomen aluevesillä saatiin ihastella harvinaisen näyttäviä purjealuksia, kun The Tall Ships Race -tapahtuma toi paikalle poikkeuksellisen suuria purjealuksia. Niiden lisäksi näyttävään saattueeseen kuului miinalaiva Pohjanmaa.

Helsinkiin odotettiin jopa puolta miljoonaa katsojaa. Lauantaina alukset lähtivät taas merille, kun seuraava etappi Riiassa odotti aluksia. Poistuminen tapahtui erittäin näyttävässä kilometrien pituisessa saattueessa, jota Pohjanmaa johti.

Ruotsalaisalus juhlisti poistumista myös äänekkäällä tykinlaukauksella. Lähtöä ja saattuetta oli Helsingin alueen rannoille kokoontunut katsomaan sankka joukko katsojia, mutta Stara ikuisti kuitenkin tunnelmat mereltä käsin.