Vesa-Matti Loiri huipensi Pori Jazzin: ”Nauratti, liikutti, yllätti”

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Kesän odotetuimpiin tapahtumiin lukeutuva Pori Jazz -festivaali on jälleen saatu kunnialla pakettiin. Tänä vuonna konsertteihin myytiin yhteensä noin 50.000 lippua. Festivaaleilla esiintyi viikon aikana muun muassa Bonnie Rait, Bobby Womack, John Legend ja Olly Murs.

Lauantain odotetuimpiin esityksiin kuului soul ja funk -yhtye Earth Wind & Fire, jonka kokoonpanossa oli mukana kolme alkuperäisjäsentä. Solisti Philip Baileyn falsetti taipui uskomattomiin sfääreihin, ja basisti Verdine White innosti yleisön energisellä esiintymisellään. Keikalla kuultiin esimerkiksi kappaleet September, In The Stone ja Boogie Wonderland.

Festivaalit huipensi sunnuntaina suomalainen legenda Vesa-Matti Loiri, joka osasi show’n aikana naurattaa, liikuttaa ja yllättää yleisönsä. Keikalla kuultiin Loiri All Stars -kokoonpanon säestämänä muun muassa Juha Vainion kappaleita ja Eino Leinon runojen pohjalta sävellettyjä lauluja. Kansa oli viimeistään siinä vaiheessa myyty, kun Loiri marssitti lavalle Samuli Edelmannin yhteisduettoon Tuomittuna kulkemaan -kappaleen ajaksi.

Loiri sai osakseen suuren kunnian toimia Pori Jazzien ensimmäisenä suomalaisena pääesiintyjänä festareiden 48 vuoden historian aikana. Konserttia olivat seuraamassa myös tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja puoliso Jenni Haukio.