Johnny Depp haluaa ostaa Wounded Kneen: ”Annan sen intiaaneille takaisin”

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Hollywoodin seksikkäimmäksi mieheksi monta kertaa valittu Johnny Depp on vielä viisikymppisenäkin varsinainen komistus. Taannoin tähti yllätti katsojat ja yleisön Jimmy Kimmelin juontamassa keskusteluohjelmassa suutelemalla show’n isäntää suulle.

Johnny näyttelee uunituoreessa The Lone Ranger -elokuvassa Tonto-nimistä intiaania. Tähti kokee Amerikan alkuperäiskulttuurin historian läheiseksi itselleen, sillä hänet hyväksyttiin jokunen vuosi sitten comancheheimon jäseneksi. Miehen isoisoäiti oli myös cherokee-intiaani.

Eipä siis ihme, että Depp on nyt todennut haluavansa auttaa intiaaneja ostamalle heille takaisin Wounded Kneen alueen Etelä-Dakotassa. Paikalla on synkkä historia, sillä se anastettiin alkuperäisväestöltä varsin väkivaltaisin keinoin vuonna 1890. Paikka on myynnissä 3,9 miljoonan dollarin hinnalla.

– Se on erittäin pyhä maa. Tämä historiallinen maa on niin tärkeä Sioux-intiaaneille. Haluan vain ostaa sen ja antaa sen heille takaisin. Miksi hallitus ei halua tehdä sitä? Teen parhaani, että saan asian toteutettua. Heitä kohdeltiin huonosti siellä, ja sitten heidät joukkomurhattiin siellä. Se tekee minut surulliseksi, kertoi Johnny Depp Daily Mail -lehdelle.

Johnny Depp joutui äskettäin onnettomuuteen The Lone Ranger -elokuvan kuvauksissa. Taannoin julkisuuteen levisi videomateriaalia, jossa hänen nähtiin putoavan hevosensa selästä kesken kuvausten. Tonto-intiaania näyttelevä tähti oli vaarassa jäädä laukkaavan hevosen jalkoihin.