Yllättävä lista julki: Nämä julkkikset oikeasti keskimääräistä älykkäämpiä

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Julkisuuden henkilöt saatetaan nähdä ihmisinä, jotka ovat hyviä ainoastaan siinä asiassa, joka nosti heidät julkisuuteen. Nyt Cracked-sivusto on koonnut listan julkkiksista, joilla on muita, yllättäviä lahjoja. Esimerkiksi laulajatar Kesha häikäisee korkealla älykkyysosamäärällään.

Neitokaisen älykkyysosamäärä on 140, joka käytettävästä älykkyystestistä riippuen voi oikeuttaa älyköille perustetun Mensa-järjestön jäsenyyteen. Ruotsalainen näyttelijä, ohjaaja ja kamppailulajien mestari Dolph Lundgren on myös älynlahjoillaan häikäisevä yksilö. Miehellä on tutkintoja kemiasta ja kemiantekniikasta useasta eri yliopistosta.

NBA-koripallosarjassa loistanut Dikembe Mutombo ei monen yllätykseksi päässyt Gerogetownin yliopistoon urheilustipendillä, vaan mies hyväksyttiin kouluun lukemaan lääketiedettä. Queen-yhtyeestä tunnettu muusikko Brian May on myös kouluja käynyt mies. Kitaristilla on tohtorin paperit astrofysiikasta.

Näyttelijätär Natalie Portman ei ole ainoastaan erittäin lahjakas näyttelijä, vaan hän on toteuttanut itseään myös tieteellisesti. Kaunottarella on psykologian tutkinto Harvardin yliopistosta, ja hän puhuu sujuvasti hepreaa, ranskaa, arabiaa, saksaa ja japania. Suomalaisohjaaja Renny Harlinin entisenä vaimonakin tunnettu Geena Davis on taas menestynyt jousiampuja, ja häntä pyydettiin pyrkimään Yhdysvaltojen vuoden 2000 olympiajoukkueeseen.

Lihaskimppuina tunnetut Arnold Schwarzenegger ja Sylvester Stallone eivät myöskään ole mitään laatikon tylsimpiä veitsiä. Arnoldilla on tutkinto liiketaloudesta, ja Sylvester on valmistunut Miamin yliopistosta. Molemmilla kerrotaan olevan erittäin korkeat älykkyysosamäärät.