Amanda Bynes tahtoo pois mielisairaalasta – pyyntö evättiin

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Tulipaloja tuntemattoman naisen pihatielle sytytellyt Amanda Bynes passitettiin psykiatriseen tarkkailuun Kaliforniassa. Hänen kolmen päivän tarkkailujaksoa jatkettiin pian kahden viikon mittaiseksi seurannaksi. Amanda on pyytänyt lupaa päästä hoidosta pois.

Los Angelesin oikeutalo on nyt päättänyt, että Amanda Bynes joutuu viettämään psykiatrisessa sairaalassa aikaa ainakin perjantaihin 9. elokuuta saakka. Amanda on itse pyytänyt, että hänet vapautettaisiin, mutta sairaalahenkilökunta on katsonut naisen hoidon tarpeellisemmaksi, RadarOnline uutisoi.

Amanda Bynes lopetti taannoin näyttelemisen keskittyäkseen musiikilliseen uraan. Naisen elämä lähti kuitenkin pian pois raiteiltaan ja hänen on kerrottu sairastavan mielenterveyshäiriöitä. Kuten moni muukin Hollywoodin julkimo, on Amanda Bynes sortunut myös käyttämään tajuntaa laajentavia aineita, jotka saattavat olla perimmäinen syy neitokaisen alati jatkuvaan sekoiluun. Amandan kerrotaan olevan koukussa Adderall-lääkkeeseen, mikä on saattanut laukaista naisen viimeisimmät tempaukset, sillä lääkkeen tiedetään sisältävän amfetamiinia.

Kyseessä on paljon julkkispiireissä ongelmia aiheuttanut ADHD-lääke, jota esimerkiksi moniongelmainen Lindsay Lohan on käyttänyt säännöllisesti ennen vieroitushoitoaan. Samainen lääke aiheutti myös viime vuoden lopulla yliannostuksen Charlie Sheenin ex-vaimo Brooke Muellerille. Myös Leidit landella -televisiosarjasta tuttu Nicole Richie on ollut riippuvainen Adderall -lääkkeestä.