The Lone Ranger -elokuva floppasi – tulee kalliiksi elokuvastudiolle

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Johnny Deppin tähdittämä The Lone Ranger -elokuva sai suomen ensi-iltansa heinäkuussa. Elokuva yhdisti jälleen Deppin, ohjaaja Gore Verbinskin ja tuottaja Jerry Bruckheimerin saman tiimin, joka vastasi aikaisemmin Pirates of the Caribbean -elokuvista – ja siitä odotettiin suurmenestystä.

The Lone Ranger kuitenkin floppasi pahasti lippuluukulla. 215 miljoonan dollarin, eli noin 162 miljoonan euron, budjetilla valmistunut elokuva tuotti Yhdysvalloissa vain 64 miljoonaa euroa ja maailmanlaajuisesti 132 miljoonaa euroa. Lisäksi elokuva sai kehnon vastaanoton kriitikoilta.

Variety-lehden mukaan elokuvan taustalla olevan Disney-yhtiön taloudellinen johtaja Jay Rasulo toivoo elokuvan menestyksen kääntyvän vielä nousuun kansainvälisillä markkinoilla. The Lone Ranger ei ole saanut vielä ensi-iltaansa esimerkiksi Japanissa, ja yhtiön toivo lepääkin parhaillaan juuri Aasian markkinoilla.

Disney-yhtiö on kuitenkin myöntänyt, että paljon maksaneen The Lone Ranger -elokuvan heikko menestys tulee maksamaan studiolle 160-190 miljoonaa dollaria, eli noin 120-143 miljoonaa euroa. Elokuvan heikko menestys on herättänyt keskustelua jatkuvasti kasvavilla budjetilla tehtyjen suurelokuvien kannattavuudesta.

The Lone Ranger -elokuvan näyttelijät puolestaan syyttävät sen heikosta menestyksestä kriitikoita. Johnny Depp kertoi aikaisemmin uskovansa elokuvan arvostelujen olleen kirjoitettuina jo noin 7-8 kuukautta ennen elokuvan ensi-iltaa, ja kriitikoiden olettaneen elokuvan olevan jymymenestys.