Vaateketju käyttää Rolling Stonesin logoa luvatta – jättikorvaukset uhkaavat

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Maailman menestyneimpiin lukeutuva rockyhtye The Rolling Stones on kiertänyt viime vuosinakin aktiivisesti maailmaa. Bändillä on ollut 1960-luvulta lähtien kulttimaine rokkiyhteisön keskuudessa. Heidät muistetaan myös kieltään näyttävästä logosta.

Nyt The Rolling Stones on haastanut saksalaisen vaatejätti New Yorker Fashionin oikeuteen logonsa luvattomasta käyttämisestä. Yhtye vaatii vaateketjulta 246.000 euron korvauksia ja liki 20.000 euron sakkoja. Yritys oli käyttänyt tuttua kielikuvaa mainosjulisteessaan. Yrityksen perustaja Fritz Knapp puolustautuu, että kieltään näyttävä suu ei ole Rolling Stonesin yksinomistuksessa.

Yhtiö aikoo taistella viimeiseen hengenvetoon saakka ja todistaa, että hänellä on ollut kaikki oikeudet julisteen kuvan käyttämiseen. Menestyksekkäästä ja pitkästä urastaan huolimatta Rolling Stonesin taannoisen Los Angelesin keikan lipunmyynnin kerrotaan flopanneen rajusti. Syynä pidetään konserttilippujen kallista hintaa. Reuters-uutistoimiston mukaan noin 190 – 500 euroa maksaneet liput suututtivat monet yhtyeen fanit.

Brittiläiseen Rolling Stones -yhtyeeseen kuuluvat laulaja Mick Jagger, kitaristi Keith Richards, rumpali Charlie Watts ja kitaristi Ron Wood. Yhtyeessä ovat soittaneet vuosien mittaan myös muun muassa muusikko Brian Jones, Mick Taylor ja Bill Wyman.