Suomiräppäri Musta Barbaari nousi jättihitiksi

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomenkielinen rap-musiikki on ollut viime vuosina valtavassa suosiossa. Maailmalla suurimmat hiphop-tähdet ovat tummaihoisia, ja Suomessakin on nähty muutamia ulkoisesti suomalaisesta valtavirrasta poikkeavia artisteja. Nyt suomiräppäri Musta Barbaari on tekemässä jotain historiallista.

Parhaillaan verkossa leviää nimittäin kulovalkean tavoin Mustan Barbaarin musiikkivideo kappaleesta Salil eka salil vika, jonka lyriikat ovat melko rohkeat. Kappaleessa ei nimittäin vältellä lainkaan niin sanottua n-sanaa, jonka lausumista valkoisen miehen suusta pidetään yleensä rasistisena. Nyt esittäjä on kuitenkin mustaihoinen.

– Musta Barbaari ei ole neekeri, vaan stadin revityin laku, biisin kertosäkeessä riimitellään.

Eilen illalla julkaistu kuntosaliteemainen kappale on aiheuttanut tänään kovasti keskustelua ja saanut suuren suosion. Moni on kertonut kuulleensa kappaleen ja suunnanneensa sen jälkeen kuntosalille aikaisempaa motivoituneempana. Video saavuttanee vielä tämän päivän aikana yli 100.000 katsomiskertaa. Tulevana viikonloppuna Musta Barbaari nähdään esiintymässä Tampereen Blockfesteillä yhdessä Ruudolfin kanssa.