Pako-sarjan komistus tuli kaapista!

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Viime viikkoina länsimaiden julkisuudessa on käyty kovasti keskustelua itänaapurimme kiistellystä homolaista ja yleisurheilun MM-kisoissa nähtiin siihen liittyviä tempauksia. Nyt vastustajien joukkoon on liittynyt näyttävästi myös tuttu näyttelijäkomistus.

Amerikkalainen näyttelijäkomistus Wentworth Miller tunnetaan erityisesti Pako-sarjan tähtenä. Hän on näytellyt myös elokuvissa The Loft ja Resident Evil: Retribution. Millerin seksuaalisuus on herättänyt aiemmin kysymyksiä, ja vielä jokunen vuosi sitten hän kiisti Staralle homoutensa.

Asiat ovat kuitenkin muuttuneet, sillä 41-vuotias miestähti on nyt tullut ulos kaapista. Wentworth Miller otti kantaa Venäjän homovastaiseen lainsäädäntöön siten, että kieltäytyi osallistumasta Pietarissa järjestettäville kansainvälisille elokuvafestivaaleille. Hän kirjoitti kirjeen festivaalien järjestäjille ja julkaisi sen myös seksuaalivähemmistöjen oikeuksia ajavan GLAAD-järjestön verkkosivuilla.

– Kiitos kutsustanne. Olisi upeaa vastata kyllä ihmisenä, joka on vieraillut Venäjällä aiemmin ja omaa siellä sukujuuria. Homomiehenä minun on kuitenkin kieltäydyttävä. Minua vaivaa, miten maassa tällä hetkellä kohdellaan homomiehiä ja -naisia, kertoi mies tekstissään Female First -lehden mukaan.

Miller on kokeillut urallaan myös käsikirjoittamista ja teki taannoin tekstin Stoker-elokuvaan. Hän ei tehnyt työtä omalla nimellään vaan Ted Foulke -sananimellä. Mies neuvottelee parhaillaan The Story of Edgar Sawtelle -romaanin käsikirjoituksen tekemisestä. Kyseistä elokuvaa ovat tuottamassa muun muassa Oprah Winfrey ja Tom Hanks.