Michael Jackson halusi Iron Man -elokuvan päärooliin

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Poplegenda Michael Jacksonin kuolemasta tuli hiljattain kuluneeksi neljä vuotta. Hänen lapsensa ja äiti vaativat parhaillaan keikkapromoottori AEG Liveltä miljardien dollarien korvauksia, sillä heidän mukaansa promoottorien toimet johtivat tähden kuolemaan.

Nyt musiikin supertähden entinen manageri Dieter Wiesner on kertonut, että Jackson halusi ostaa Universal Pictures -elokuvayhtiön. Laulaja olisi samalla saanut kaikki oikeudet tuotantoyhtiön valmistamiin elokuviin. Wiesnerin mukaan Jackson näki erityisesti Marvel-sarjakuvayhtiön hahmoissa elokuvapotentiaalia, Daily Mirror raportoi.

– Hän näki itsensä näiden elokuvien miespääosana, ja hän piti erityisesti Iron Mania mahdollisena, koska hän koki olevansa samanlainen kuin Tony Stark – mysteeri, nero ja samaan aikaan lapsenmielinen, Dieter Wiesner summaa Jacksonin Marvel-vision.

Wiesner kertoo, etteivät he tienneet, miten fanit reagoisivat tummaihoiseen Tony Stark -hahmoon. Jackson tuli kuitenkin vuosien varrella tunnetuksi rajojen rikkojana. Laulajatähden haaveet Universal Picturesin ostamisesta ja Iron Manin esittämisestä musertuivat vuonna 1993, kun hän joutui Jordan Chandelin seksisyytösten kohteeksi.

Äskettäin Michael Jacksonin Los Angelesissa sijaitseva kuolinkoti myytiin 18,1 miljoonan dollarin hintaan. Poptähti vuokrasi ranskalaistyylistä kartanoa viimeisinä elinkuukausinaan Ed Hardy -vaatemerkin johtajalta Hubert Guezilta 100.000 dollarin kuukausihintaan. Kodista on tullut fanien pyhiinvaelluspaikka, ja se onkin samalla merkittävä osa musiikkihistoriaa.