Facebookiin odotettu uusi ominaisuus – helpottaa kaverien toimintaa

Digi Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Facebook toimii monen ihmisen valokuva-albumina, sillä elämän parhaimmat otokset julkaistaan usein myös ystävien katsottavaksi. Nyt Facebook on ottanut käyttöön uuden ominaisuuden, jossa kaverit voivat ladata kuvia yhteiseen albumiin.

Kyseinen ominaisuus helpottaa esimerkiksi kaveriporukoita, joissa jokainen on napsinut kuvia yhteisestä illanvietosta. Nyt kuvakollaasi on mahdollista koota yhteen ja samaan albumiin, eikä jokaisen osallistujan tarvitse julkaista ja tägätä kuvia erikseen omalla seinällä.

Lisäksi toiminto tuo mukavaa lisää perhealbumeihin, kun molemmat vanhemmat voivat julkaista esimerkiksi kuvia jälkikasvustaan perheen yhteiseen kuva-albumiin ilman, että sekä äidin että isän on pidettävä omia kuvakansioita profiilissaan. Daily Mailin mukaan yhteen albumiin voi osallistua korkeintaan 50 ihmistä ja jokainen saa ladata albumiin korkeintaan 200 kuvaa.

Kyseinen uudistus muuttaa esimerkiksi polttakansiot, hääkuva-albumit ja tapahtumien kuvareportaasit uusiksi. Lisäksi jokaista albumia pystyy kohdentamaan entistäkin tarkemmin siten, että sen näkyvyyttä saa rajattua vain tietyille ystäville. Ominaisuus otettiin käyttöön eilen Yhdysvalloissa.