KIDSing-voittajan kappale plagioi Majurin hittiä – vertaa itse

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kiiminkiläinen 14-vuotias Jenni Jaakkola valittiin KIDSing-voittajaksi toukokuussa. Hän sai palkinnoksi voitostaan levytyssopimuksen ja mahdollisuuden työskennellä Antti Tuiskun kanssa. Jaakkolan esikoisalbumi Siipeni mun julkaistaan 11. lokakuuta.

Levyn ensimmäinen single ja musiikkivideo Tämä on unta julkaistiin äskettäin YouTubessa. Kappale on herättänyt huomiota hieman odottamattomalla tavalla, sillä sen päämelodia on kopioitu suoraan suositun rap-artisti Majurin hitistä Kato ny äijjää.

Kyseessä on koko kappaleen läpi taustalla jatkuva teema, eli kappaleen kantava osa. Stara tavoitti Majurin, joka kommentoi plagiaattia seuraavasti.

– Meikäläisellä kun on näitä supertuottajien tekemiä megahittejä, niin en ihmettele, että jää korvamadoksi ihmisille ja joku niitä tulee lainanneeksi. Mää toivotan onnee likalle ja koko sen tiimille, ja toivottavasti biisit ja levyt myy ja keikkaa tulee, Majuri totesi Staralle.

Kopiointi ei ole jäänyt huomaamatta myöskään Youtubessa, jossa huomattava osa kommentoineista ihmettelee asiaa, ja osa vaatii jopa kappaleesta uutta versiota, jossa Majuri vierailisi yhdessä säkeistössä. Vertaa itse kappaleita ja niiden melodioita alla olevista videoista.

Majuri: Kato ny äijjää

Jenni Jaakkola: Tämä on unta

Jenni Jaakkolan Siipeni mun -esikoislevyn tuottajina toimivat Jukka Backlund ja Ville Riippa. Yhden kappaleista on tehnyt Jennin oma idoli Jannika B. Levyltä löytyy myös duetto KIDSingistä tutun Oona Pätärin kanssa. Warner Music Finland julkaisee levyn yhteistyössä Antti Tuiskun levymerkin Hyökyaalto Recordsin kanssa.