Elokuva-arvostelussa Red 2: ”Tunnelma ei lässähdä hetkeksikään”

Elokuvat · Anna Poikkimäki

Toimintatähti Bruce Willis kuuluu Hollywoodin muutaman ilmeen miehiin, mutta mikäs siinä, kun konkari osaa valita itselleen sopivia rooleja. Tällä kertaa hän palaa valkokankaalle eläköityneenä agenttina, Frank Mosesina. Red-elokuvan jatko-osa ei nokita edeltäjäänsä, mutta tarjoaa onnistuneen viihdepaketin.

Kliseiseksikin haukuttu Red 2 kerää kokoon vanhan agenttijengin, joka joutuu uuteen seikkailuun, kun Mosesia yritetään jälleen tappaa. Tulilinjalle Willisin hahmo on päätynyt takavuosien Nightshade-projektin ansiosta. Luurangot kaivetaan kaapista ja revolverit tankataan taas täyteen ammuksia.

John Malcovichin Marvin-hahmon kuolemasta alkanut ammuntaseikkailu kulkee läpi Euroopan, jossa kissa- ja hiirileikkiä pelataan eri tahojen kanssa. Meno on hurjaa ja räiskintä aivotonta, mutta konkarinäyttelijät onnistuvat tekemään sen, missä monet nuoremmat tähdet epäonnistuvat. Tunnelma ei lässähdä hetkeksikään elokuvan aikana.

Hahmoista ei saada paljon uutta irti, tosin Willisin vaimona nähtävän Mary-Louise Parkerin hahmolle on käsikirjoitettu hieman jännittävämpi osa, jossa naisella on porukassa muukin rooli kuin olla bambisilmäinen neito pulassa. Malcovichin LSD:n pehmittämä Marvin on yhtä koominen kuin ykkösosassakin. Catherine Zeta-Jones ja Anthony Hopkins ovat hyvä lisä vanhojen konkarien kiltaan.

Lyhyestä virsi kaunis; Toimintakomedian ei tarvitse olla juoneltaan monimutkainen viihdyttääkseen. Jos elokuvakokemukselta hakee syvyyttä, Dean Parisotin ohjaamasta Red 2 -pätkästä ei sitä löydy. Ajojahteja, mäiskintää ja letkeitä heittoja on tarjolla sitäkin enemmän – mitä katsojat voivatkin odottaa ykkösosan perusteella.

Lajityyppi: Toiminta, komedia

Ohjaaja: Dean Parisot

Pääosissa: Bruce Willis, John Malcovich, Catherine Zeta-Jones, Mary-Louise Parker, Anthony Hopkins, David Thewlis, Byung Hun Lee, Helen Mirren.

Ensi-ilta: 30.8.2013

Kesto: 1 h 56 min

Ikäraja: 12

Pisteet: 4/5