Uutuuslaite antaa sähköiskuja Facebook-riippuvaisille

Digi Lifestyle · Terhi Piiroinen

Moni tietää sen tunteen, kun täytyisi tehdä netissä jotain tärkeää, mutta yhtäkkiä huomaakin surffailevansa Facebookissa toista tuntia. Nyt tähän tapaan on olemassa vastalääke – sähköshokkeja antava Pavlov Poke -laite.

Kyseessä on kahden Massachusettsin teknologisen instituutin opiskelijan kehittämä laite, joka estää turhilla sivustoilla lorvimisen. Pavlov Poke on käden alle asennettava vekotin, joka liitetään USB-johdolla tietokoneeseen.

Kun tietokoneen käyttäjä viettää liikaa aikaa esimerkiksi Facebookissa, antaa laite käyttäjälle sähköiskun. Nipistys tuntuu epämiellyttävältä, mutta ei ole kehittelijöidensä mukaan hengenvaarallinen.

Käyttäjä voi itse määritellä sivut, joiden takia laite antaa iskuja. Ensin näytölle ilmestyy varoitusviesti, ja mikäli netinkäyttäjä ei tottele varoitusta, saa hän sähköiskun. Daily Mailin mukaan Facebookia pidetään joidenkin tutkimusten valossa peräti tupakkaa ja alkoholia koukuttavampana. Pavlov Pokesta on tehty vasta prototyyppi, joka ei kuitenkaan ole vielä myynnissä.