Facebook-mainos raivostutti – käytti kuolleen teinitytön kuvaa

Digi Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Moni muistaa järkyttävän tapahtumaketjun, jossa 17-vuotias Rehtaeh Parsons teki epätoivoisen itsemurhan jouduttuaan kiusatuksi ja joukkoraiskauksen uhriksi. Tytön vanhemmat ovat olleet tapauksen johdosta surun murtamia. Nyt he kokivat uuden järkytyksen.

Facebookissa mainostavat yritykset saattavat nimittäin käyttää tunnettujen henkilöiden tai satunnaisten ihmisten kuvia mainoskampanjoissaan. Deittisivusto ionechat.com meni kuitenkin liian pitkälle, sillä he varastivat Facebook-mainokseensa kuolleen Rehtaeh Parsonin kuvan.

Kuvan löysi Rehtaehin isä. Varkaus paljastui nopeasti ja kyseisen yrityksen Facebook-sivut suljettiin muutamassa tunnissa. Netinkäyttäjät ympäri maailmaa ovat tuohtuneet uutisesta. Kyseessä ei suinkaan ole ensimmäinen luvattomasti käytetty kuva.

Elokuussa laulaja Virve Rosti kirjoitti Facebookin seinälleen: ”Nimelläni ja kuvallani mainostetaan ilman lupaani laihdutuslääkkeitä Fb:ssa! Kyseessä on huijarifirma, joka laskuttaa automaattisesti asiakkaidensa tileiltä lisätuotteista jopa satoja euroja. Älkää uskoko bannereita, joissa minun väitetään laihtuneen jopa 11 kg, ei todellakaan pidä paikkaansa!”