Raju luku paljastui! Näin moni vakoilee exäänsä verkossa: ”Säälittävää ja surullista”

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Sosiaalisen median kautta on mahdollisuus tietää vieraista ihmisistä huomattavasti enemmän asioita kuin aiemmin. Tai ainakin luulla tietävänsä, sillä verkkokäyttäytyminen ei aina vastaa todellisuutta.

Ihmiset käyttävät aikaa toisten ihmisten profiilien tutkimiseen keskimäärin 14 minuuttia päivittäin. Kaikista eniten seurataan entisten kumppaneiden rakkauselämää, ja 72 prosenttia myönsi urkkineensa etenkin exän asioita netissä.

– Kun löysin exän uuden kumppanin netistä, kiinnosti minua eniten, onko hän kauniimpi kuin minä. Valitettavasti hän on minua viehättävämpi ja kaiken lisäksi hänellä on parempi työpaikkakin. Se sai oloni kauheaksi, nimimerkki Tina valittelee Femail Firstille.

Myös hyvännäköiset ihmiset kiinnostavat netinkäyttäjiä, sillä 64 prosenttia kertoo etsivänsä parempia kumppaniehdokkaita verkon ihmeellisestä maailmasta. Vainoharhaiset kumppanit sen sijaan käyvät läpi kumppaninsa kaverilistoja, ja 48 prosenttia myöntää varmistavansa tällä, ettei heidän mielitietyllään ole turhan kuumia kavereita.

– Meillä meni entisen mieheni kanssa poikki jo kolme vuotta sitten. Käyn silti säännöllisesti katsomassa, että hänellä ei mene paremmin kuin minulla – tai ainakaan hän ei saa mennä minua aikaisemmin naimisiin, Liza-niminen nainen tunnustaa.

Naiset ovat miehiä innokkaampia seuraamaan entisten kumppaneiden elämää. Osa tekee jopa tekoprofiileita saadakseen selville edes ripauksen exänsä elämää. Liian innokkaita stalkkereita voi estää erilaisilla toiminnoilla, mutta jotkut saattavat urkkia tietoja keinolla millä hyvänsä. Se on kyselyn totuttaneen alennuskuponkiyhtiö Voucher Codes Pron tiedottajan mukaan yllättävää, ja stalkkaamisen uhriksi joutuneiden mielestä jopa säälittävää ja surullista.