Naiselta varastettiin 300 Facebook-kuvaa – seuralaispalvelun mainokseen!

Digi Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kerroimme hiljattain törkeästä identiteettivarkaudesta, kun eräs treffipalveluita tarjoava yritys oli käyttänyt Facebook-mainonnassa itsemurhan tehneen teinitytön kuvaa. Nyt eräs lakia opiskeleva nainen on joutunut samankaltaisen tapahtumasarjan uhriksi.

Jazmine Jonesin kuvia on nimittäin käytetty seuralaispalveluita tarjoavan yrityksen mainonnassa. Lakia opiskelevan naisen kuvat olivat joutuneet vääriin käsiin hänen sähköpostinsa hakkeroinnin yhteydessä. Häneltä otettiin luvatta käyttöön peräti 300 Facebookissa julkaistua kuvaa.

Jazminen kuvilla varustettuja tarjousposteja läheteltiin miehille, joilta myös pyydettiin rahaa seuralaispalveluita vastaan. Nainen sanoo, että hänen elämänsä on käytännöllisesti katsoen pilattu, eikä kukaan – poliisi tai Facebook – voi asialle mitään.

Poliisit rauhoittelivat Jazminea ja sanoivat, että kaikki kääntyy vielä parhain päin, eikä naisen kannattaisi ottaa asioita liian tosissaan. Myös Facebook on voimaton väärinkäytöksen edessä, koska joka kerta kun he sulkevat Jazminen nimillä luodun valetilin, syntyy toisaalla uusi samanlainen. Hänen nimissään on myös uhattu avata pankkitilejä ja nainen kutsuu koko tilannetta kovan luokan nettikiusaamiseksi, the Stir paljastaa.