Parhaat musiikkivideotanssit valittiin – olisitko arvannut ykkösen?

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Korealaisen PSY-räppärin kappale Gangnam Style ja sen musiikkivideolla nähtävä tanssi lukeutuivat vuoden 2012 suurimpiin maailmanlaajuisiin ilmiöihin. Maailman suurimpiin Youtube-hitteihin lukeutuva musiikkivideo ei ole kuitenkaan vielä kadonnut ihmisten mielistä, kuten tuore äänestys osoittaa.

Gangnam Style -kappaleen tanssikuvio on valittu brittiläisessä äänestyksessä kaikkien aikojen parhaaksi musiikkivideotanssiksi. Tanssiaiheisiin keskittyvä Dance Direct -verkkosivusto pyysi lukijoitaan äänestämään suosikkinsa musiikkivideoissa nähdyistä tanssikuvioissa, ja PSYn hitti nousi ensimmäiselle sijalle 8,3 prosenttia äänistä.

Toiselle ja kolmannelle sijalle äänestyksessä pääsivät Michael Jacksonin hitit Thriller ja Bad. Neljännelle sijalle ylsi Los Del Rio -kokoonpanon ysärihitti Macarena, kun taas Beyoncen Single Ladies -videolla nähty tanssikuvio päätyi viidenneksi. Kymmenen parhaan musiikkivideotanssin joukkoon päätyivät myös muun muassa Madonnan Vogue, Harlem Shake, MC Hammerin Can’t Touch this ja Michael Jacksonin Billie Jean.