Michael Jacksonin perhe hävisi valtavan oikeusjutun

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Poplegenda Michael Jacksonin kuolemasta on kulunut jo neljä vuotta. Tähden lapset ja äiti vaativat taannoin oikeudessa keikkapromoottori AEG Liveltä miljardien dollarien korvauksia, sillä heidän mukaansa promoottorien toimet johtivat tähden kuolemaan.

Nyt Jacksonien perhe on kuitenkin hävinnyt oikeusjutun. Valamiehistö totesi AEG Liven palkanneen kohulääkäri Conrad Murrayn hoitamaan Michael Jacksonia. TMZ-verkkosivuston mukaan valamiehistö ei kuitenkaan uskonut hänen olleen epäpätevänä työtehtävään.

Katherine Jackson ja Michaelin lapset nostivat kanteen AEG Liveä vastaan alun perin sillä verukkeella, että yhtiö olisi tieten tahtoen palkannut epäpätevän Conrad Murrayn pitämään huolta Jacksonista. Perheen mukaan promoottorin toimet olisivat näin ollen johtaneet tähden kuolemaan tämän valmistautuessa This Is It -kiertuetta varten.

Äskettäin Michael Jacksonin Los Angelesissa sijaitseva kuolinkoti myytiin 18,1 miljoonan dollarin hintaan. Poptähti vuokrasi ranskalaistyylistä kartanoa viimeisinä elinkuukausinaan Ed Hardy -vaatemerkin johtajalta Hubert Guezilta 100.000 dollarin kuukausihintaan. Kodista on tullut fanien pyhiinvaelluspaikka, ja se onkin samalla merkittävä osa musiikkihistoriaa.