Matkalla Los Angelesiin? Näillä vinkeillä säästät

Matkailu · Terhi Piiroinen

Yhdysvaltojen Golden Statesin eteläiseen palmujen kaupunki Los Angelesiin pääsee nykyään myös Finnairin operoimana. Lisäksi halpalentoyhtiö Norwegian aloittaa suorat lentoreittinsä Pohjoismaista enkelten kaupunkiin ensi keväänä.

Los Angelesissa on paljon muutakin kuin tähtien koristelema Walk of Fame ja Universal Studios. Parhaimmillaan kaupungista voi löytää pariksikin viikoksi tekemistä, mikäli sitä osaa etsiä oikeasta paikasta. Kokemisen arvoisia paikkoja ovat muun muassa West Hollywoodin legendaaristen rokkiklubien Sunset Strip ja huvipuiston laiturillaan omaava Santa Monica Beach.

hollywood

Hipsterimieliset voivat käydä Echo Parkin tai Silverlaken monenkirjavilla kirppareilla, eikä mikään voita jännittäviä juoksutreenejä tai vaellusretkiä Los Angelesin maisemaa komistavilla kanjoneilla. Paikallisten suosima liikuntapaikka on Runyon Canyon. Huffington Post on nyt listannut vinkkejä pienellä budjetilla matkaaville.

Los Angelesissa järjestetään toreja ja markkinoita ympäriinsä. Yksi parhaimmista on Brentwoodin Farmer’s Market, jossa voi myös nauttia aamiaisen vaikkapa ilmaiseksi. Useimmat torikauppiaat antavat nimittäin mielellään näytteitä myytävistä herkuistaan, eikä losangelesilaisten mielestä ole muutenkaan outoa maistella vaikkapa mansikoita kaupan vihannesosastolla ennen ostopäätöstä.

venicebeach

Kalifornia soveltuu rantaelämään loistavasti, ja etenkin etelässä sijaitseva enkelten kaupunki tarjoaa siihen useita mahdollisuuksia aina Malibusta Manhattan Beachille. Rantojen välillä kulkee myös rantabulevardeja sekä pyöräilyreittejä, ja ne voi kulkea esimerkiksi vuokratuilla kulkupeleillä tai rullaluistimilla. Suosituin reitti on Santa Monican ja Venice Beachin välillä.

Hollywoodissa jos missä kannatta käydä elokuvissa. Vaikka amerikkalaisten elokuvateattereiden pääsymaksut eivät päätä huimaa, voi elokuvia katsella edullisemmin ja eksoottisemmin paikallisella hautausmaalla. Keskellä Hollywoodia sijaitseva Hollywood Forever Cemetery tarjoaa elokuvaklassikkoja omassa Cinespia-elokuvateatterissaan. Samainen hautausmaa on muutenkin vierailemisen arvoinen kohde.

Los Angelesin trendikkäissä kaupunginosissa on viime vuosina innostuttu ekologisesta elämäntavasta ja etenkin kasvis- ja vegaaniravintoloiden määrä on kasvanut huomattavasti. Lisäksi paikalliset järjestävät entistäkin enemmän kirpputoreja, mutta yksi pitkäaikaisimmista löytyy sunnuntaisin Fairfax Avenuen ja Melrose Avenuen kulmassa sijaitsevan koulun parkkipaikalta. Kyseessä on julkkistenkin suosima Melrose Trading Post.

Meksikon rajanaapurina Kalifornia tarjoaa myös laadukkaan meksikolaiskulttuurin. Los Angelesissa jos missään on mahdollisuus maistaa aitoja tacoja järisyttävän edullisesti. Esimerkiksi keskeltä West Hollywoodia löytyy loistava Cabo Cantina, jossa on joka viikko taco-tiistai, ja ravintolassa saa syödä 3,5 eurolla niin paljon tacoja kun jaksaa. Myös juomat saa puoleen hintaan, ja ravintolan margaritat ovat lähes ämpärin kokoisia.

Moni luulee, että suurkaupungit ovat vain savusumun verhoamia betonihelvettejä, mutta Los Angelesissa on suhteellisen helppo piipahtaa luonnon ääreen. Edullisimmin siitä pääsee nauttimaan esimerkiksi Lake Shrine Templessä, jossa on uskomattoman kauniit järvimaisemat. Vaikka puisto sijaitsee lähellä kaupungin vilinää, tuntuu siellä kuin olisi maaseudun keskellä.