Vaatesuunnittelija tekee Gagajeans-housuja – Lady Gaga uhkaa oikeustoimilla

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Uutisoimme taannoin tapauksesta, jossa supermalli Tyra Banks nosti oikeustoimet peruukkeja valmistavia yhtiöitä vastaan. Syynä oli yhtiöiden tapa käyttää Tyra Banksin imagoa, valokuvia ja nimeä tekohiuksia mainostaessaan ilman tämän lupaa.

Nyt Lady Gaga puolestaan uhkaa nostaa oikeustoimet vaatesunniittelijaa vastaan samankaltaisesta syystä. Suunnittelija Philip Scott on antanut luomilleen ”helpolla sisäänpääsyllä varustetuille” farkuille nimen Gagajeans, eli ”Gaga-farkut”. RadarOnline.com-verkkosivuston mukaan laulajan asianajajat aloittivat oikeustoimet siinä vaiheessa, kun Scott yritti rekisteröidä Gagajeans-tavaramerkin itselleen.

Lady Gagan asianajajat vaativat Philip Scottia hylkäämään yritykset rekisteröidä nimeä itselleen, sulkemaan verkkosivustonsa ja lopettamaan farkkujen valmistuksen sekä myynnin. Asianajajien mukaan farkkujen valmistaja on myös yrittänyt houkutella tuotteelleen asiakkaita esimerkiksi mainostamalla sivujaan Lady Gagan Youtube-videoiden kommenttiosiossa.

Philip Scottin itsensä mukaan hän ei tee mitään väärää. Hän väittää, ettei ole yrittänyt saada ketään luulemaan farkkujen viittaavan Lady Gagaan. Miehen mukaan Lady Gaga ei ole reisteröinyt Gaga-termiä itselleen, eikä vaatesuunnittelija aio siksi hylätä yritystään rekisteröidä Gagajeans-nimeä itselleen.