Felix Baumgartnerin avaruushypystä uusi video

Viihdeuutiset · Stara.fi

Itävaltalainen hurjapää Felix Baumgartner hyppäsi äskettäin maailman korkeimman laskuvarjohypyn peräti 39.045 metrin korkeudesta. Samalla hän teki myös maailmanennätyksen maailman nopeimmasta vapaasta pudotuksesta ylittämällä selvästi äänen nopeuden.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Nyt Red Bull on julkaissut hengenvaarallisesta hypystä ennennäkemätöntä videomateriaalia, joka on kuvattu miehen mukana olevilla kameroilla. Lisäksi mukana on erilaista metriikkaa muun muassa korkeudesta, vauhdista ja kiihtyvyyksistä.

Baumgartnerin hypyn huippunopeus oli huimat 1.342,8 kilometriä tunnissa, eli 373 metriä sekunnissa ja 1,24-kertainen äänennopeus. Vapaata pudotusta kesti 4 minuuttia ja 20 sekuntia ja tuona aikana Baumgartner matkasi vapaassa pudotuksessa 36.529 metrin matkan.