Tunnistatko matkailijatyypit? Näiden kanssa matkustaminen on tuskaa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Paljon matkustavat ihmiset lähtevät lomalle yleensä selkeillä ennakkotiedoilla varustettuna, mutta kuitenkin äärimmäisen avoimin mielin. He eivät stressaa pakkaamisesta tai aikatauluista. Nyt on listattu viisi ihmistyyppiä, joiden kanssa matkustaminen saa repimään hiukset päästä.

Neiti Aikaa tuuraavaa matkanjohtaja saa muut aikatauluineen ja ennalta määräittyine tekemisineen haukkomaan happea. Yhtäkkiä vapaa-ajasta onkin tullut suorittamista ja reissun aikana pitää pyrkiä näkemään minuuttiaikataulun puittessa mahdollisimman paljon ennalta määrättyjä asioita. Tapa ajaa kuitenkin reissaajat masennukseen, sillä matkoilla kannattaa olla avoimin mielin ja valmis muuttamaan myös suunnitelmia. Koskaan ei tiedä mitä seuraavan nurkan takana odottaa.

Myös kaavoihin kangistuneet tapojensa orjat ärsyttävät monia. Kun matka menee aina samaan kohteeseen, samalla aikataululla, samoilla nähtävyyksillä ja samoilla ruokavalioilla, ei matkustamisesta saa irti uusia kokemuksia. Tällaisen ihmisen kanssa matkatessa kannattaa ainakin itse pyrkiä uusien kokemusten pariin.

Entäpä ihmisen muodon saaneet lokit? Siipeilijät ärsyttävät helposti kanssamatkustajia. Näillä reissaajilla ei ole mukana oikeastaan mitään tarpeellista, vaan he lainaavat kaiken matkakumppaneiltaan. Samaan kategoriaan saattavat mennä myös niin sanotut elämäntapaintiaanit, jotka aikovat hommata matkabudjetin kasaan paikan päällä jollakin keinolla. Mikäli et ole samoilla linjoilla tällaisen reissaajan kanssa, kannattaa pelisäännöt tehdä jo alussa selväksi siitä, että kuinka kustannukset jaetaan tasapuolisesti.

Myös puhelinaddikti on ärsyttävää matkaseuraa, koska hän ei nosta katsettaan luurista edes mielenkiintoisella museo- tai maisemakierroksella. Hänelle on tärkeämpää päivittää kuulumisia kotipuoleen koko matkan ajan kuin se, että voisi nauttia ympärillä olevista asioista. Huffington postin mukaan tällaiset persoonat saa keskittymään olennaiseen esimerkiksi erilaisten toiminnallisten aktiviteettien muodossa tai yksinkertaisesti keskustelemalla.