Maailmanhistorian pysäyttävin Stairway To Heaven – Robert Plant puhkesi kyyneliin

Viihdeuutiset · Stara.fi

Led Zeppelin -yhtyeen legendaarinen rock-hitti Stairway To Heaven on äänestetty lukemattomia kertoja maailman parhaaksi rock-kappaleeksi lukuisissa eri maissa ja sadoissa eri äänestyksissä. Tämä siitä huolimatta, että kappaletta ei aikanaan julkaistu lainkaan singlenä.

Klassikkojen klassikosta on tehty tuhansia cover-versioita, mutta taannoin kaikki ne jäivät erään esityksen jalkoihin. Suomessa monet artistit ovat viime päivinä vuodattaneet kyyneleitä kuullessaan omia hittejään muiden artistien esittäminä. Nyt Staran toimitus kaivoi arkistojen kätköistä esiin amerikkalaisen version tällaisesta tunteilusta.

Maailmanhistorian upein Stairway To Heaven -versio esitettiin nimittäin viime vuoden joulukuussa Yhdysvalloissa järjestetyssä Kennedy Center Honors Gala -tapahtumassa, jota olivat seuraamassa muun muassa presidentti Barack Obama vaimoineen sekä kunniavieraina Led Zeppelin -yhtyeen John Paul Jones, Robert Plant ja Jimmy Page. Ikivihreän huikean version esittivät Heart-yhtyeen Nancy ja Ann Wilson, joiden esitys kosketti laulaja Robert Plantia niin, että hän vuodatti kyyneleitä kesken kappaleen.