Maapallon kaksoisolento löytyi aurinkokunnan ulkopuolelta

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Aurinkokunnan ulkopuolella sijaitsevia planeettoja kutsutaan eksoplaneetoiksi. Hiljattain avaruudesta löydettiin Kepler-78b, joka on historian ensimmäinen Tellusta muistuttava eksoplaneetta – sekä massaltaan että kooltaan.

Kepler-78b on ikään kuin helvetillinen versio Maasta, koska se sijaitsee hyvin lähellä aurinkoa. Aiemmin tänä vuonna löytyneen eksoplaneetan lämpötila on tuhat astetta korkeampi kuin maapallon, joten se ei sovellu asumiskelpoiseksi. Kepler-78b kiertää auringon 8,5 tunnissa, Huffington Post raportoi.

Sen sijaan muut planeetan ominaisuudet muistuttavat suuresti Maata, koska sen massa on muodostunut kivestä ja raudasta. Kepler-78b on hieman Tellusta suurempi ja painaa liki tuplamäärän. NASA:n mukaan aurinko imee tämänkin planeetan muutaman miljardin vuoden kuluessa, joten sen tuomiopäivä on niin sanotusti jo koittanut.