Mitkä Facebook tunnistaa kasvoiksi? Tässä testin tulokset

Digi Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Facebookin käyttäjä lisäilee harva se päivä uusia kuvia sivustolle. Kuvien täggääminen on helppoa, koska sivusto tunnistaa käyttäjän aiempien kuvien perusteella ja ehdottaa jo valmiiksi kuvan henkilölle nimeä.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Buzzfeed-sivusto testasi, kuinka helposti Facebook kykenee määrittämään käyttäjän lisäämässä kuvassa olevan henkilön. Eri vaihtoehtoja kokeiltiin, ja vaikuttaa siltä, että Facebook mullistaa monen muun asian ohella myös mielikuvan siitä, mitä voi luokitella kasvoiksi.

Palvelu hyväksyi nimittäin kasvoiksi esimerkiksi kuvan huonekasvista, johon oli photoshopattu miehen silmäpari ja suu. Kuitenkin, kun miehen henkilökuvasta poistettiin kuvankäsittelyllä silmät, sivusto ei kyennyt enää tunnistamaan sitä.