Mitkä Facebook tunnistaa kasvoiksi? Tässä testin tulokset

Digi Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Facebookin käyttäjä lisäilee harva se päivä uusia kuvia sivustolle. Kuvien täggääminen on helppoa, koska sivusto tunnistaa käyttäjän aiempien kuvien perusteella ja ehdottaa jo valmiiksi kuvan henkilölle nimeä.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Buzzfeed-sivusto testasi, kuinka helposti Facebook kykenee määrittämään käyttäjän lisäämässä kuvassa olevan henkilön. Eri vaihtoehtoja kokeiltiin, ja vaikuttaa siltä, että Facebook mullistaa monen muun asian ohella myös mielikuvan siitä, mitä voi luokitella kasvoiksi.

Palvelu hyväksyi nimittäin kasvoiksi esimerkiksi kuvan huonekasvista, johon oli photoshopattu miehen silmäpari ja suu. Kuitenkin, kun miehen henkilökuvasta poistettiin kuvankäsittelyllä silmät, sivusto ei kyennyt enää tunnistamaan sitä.

LUKIJAKILPAILU: Arvomme Staran Facebook-sivun tykkääjien kesken Tallink Siljan luksusristeilyn Tukholmaan kahdelle hengelle deluxe-hytissä. Risteilyn arvo on noin 600 euroa. Voit halutessasi tägätä alle kaverisi, jonka kanssa haluaisit lähteä risteilylle. Kerro kilpailusta myös kaverillesi tai tägää hänet kilpailusivulle. Voittaja arvotaan 8.11.2017. Facebook ei ole kilpailun järjestäjä.

Uusimmat