Järkytys Facebookissa: Äidit haukkuvat toisten lapsia rumiksi

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Nykypäivänä äitiys on tullut monen mielestä turhan vaativaksi puuhaksi, kun maailman tavallisimmasta asiasta on tehty huippu-urheiluun verrattavaa suorittamista. Äidit kilpailevat kasvatustaidoistaan ja pätevät lapsillaan esimerkiksi vauva-aiheisilla keskustelupalstoilla.

Nyt tilanteen voidaan sanoa menneen jo liian pitkälle, sillä äidit ovat aloittaneet myös taaperoiden ulkonäön vertailemisen. WESH-uutiskanavan mukaan Facebookiin on perustettu yksityinen ryhmä, jonka jäseninä olevat äidit haukkuvat toisten lasten ulkonäköä.

Ensin sivustolla julkaistaan tuntemattoman lapsen kuva, ja sen jälkeen mammaliiga arvostelee pikkuisen ulkonäköä kovasanaisesti. Eräs äiti muun muassa haukkuu tuntematonta taaperoa sanoilla: ”Ensinnäkin, onko kuvassa tyttö vai poika? Rumuutta ei yksinkertaisesti voi korjata, tässä on elävä Jumalan antama esimerkki”, ilkeä äiti arvostelee.

Ryhmä paljastui, kun salaisen ryhmän julkaisuja alkoi levitä Facebookissa. Pian floridalainen äiti huomasi tyttärensä kuvan joutuneen arvosteltavaksi, ja hän tuohtui lapsensa saamasta kritiikistä, koska tytär oli kehitysvammainen. Ryhmää on vaadittu poistettavaksi. Sitä ei kuitenkaan tiedetä, mitä tyydytystä toisten lapsia arvostelevat äidit itselleen saavat.