92-vuotiaalla ei ollut henkkareita – ei myyty alkoholia!

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Alkoholilainsäädännön mukaan mietoja alkoholijuomia ei saa Suomessa myydä alle 18-vuotiaille, eikä vahvoja alkoholijuomia alle 20-vuotiaille. Kauppiaita ohjeistetaan pyytämään henkilöllisyystodistus kaikilta alle 30-vuotiaan näköisiltä asiakkailta.

Ilmeisesti Iso-Britanniassa alkoholin ostajien iän tarkkailu on viety aivan uudelle tasolle. Metro-lehden mukaan 92-vuotiaalle Tony Ballille ei nimittäin myyty vodkaa lontoolaisessa Tesco-ruokakaupassa. Miehellä ei nimittäin ollut mukanaan henkilöllisyystodistusta, joka olisi osoittanut hänen olevan täysi-ikäinen.

– Luulin että myyjä vitsaili ja nauroin hänelle. Myyjä kuitenkin ilmoitti, etteivät he myy alaikäisille alkoholia, Tony Ball kuvaili.

– Tajusin myyjän ilmeestä, ettei hän vitsaillut. Kysyin, onko hän tosissaan. Myyjä vastasi kyllä, ja kerroin pois kävellessäni mitä Tesco voi puolestani tehdä tavaroilleen, mies jatkoi.

Tapauksen Tesco-ruokakaupan omistaja väittää, ettei myyjä ollut tosissaan. Hänen mukaansa kassaneiti vitsaili, muttei tiennyt mitä sanoa Tonyn kävellessä pois. Omistajan mukaan liike on pyytänyt Tony Ballilta tapausta anteeksi.