Suomalaishitti varastettiin jenkkimarkkinoille! Esitettiin miljoonille ihmisille

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomalainen hiphop-artisti Majuri on tänä vuonna soinut runsaasti niin klubeilla kuin radioissakin. Hänen Kato ny äijjää -singlensä nousi alkuvuodesta hitiksi ja siivitti uran nousukiitoon. Kappaleen hittipotentiaali on huomattu myös Yhdysvalloissa.

Kato ny äjjää -kappaleen taustat ja melodia ovat alunperin suomalaisen tuottaja Benjami Palomäen käsialaa. Artistinimellä X-Cess kappaleita tehtaillut ja myynyt Palomäki julkaisi sittemmin hitiksi tulleen kappaleen aihion verkkosivuillaan marraskuussa 2009 nimellä All Star.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Vuosia myöhemmin kappaleesta tehtiin hitti suomalaiselle Majurille. Eilen Stara sai kuitenkin lukijaltaan vinkin, että verkon kätköistä löytyneellä videolla kuullaan hämmästyttävän samankaltainen kappale. Tarkemmat tutkimukset paljastivat nopeasti, että Palomäen kappale oli varastettu jo vuonna 2011 yhdysvaltalaisen CJ-nimellä esiintyvän artistin toimesta ja levytetty nimellä Girl How You Doing. Kappaleen tekijä kuuli biisivarkaudesta Staralta.

– Se on todennäkösesti ladannut sen mun Soundclick-sivulta silloin, kun vielä myin sitä kautta biittejä jenkkeihin suurimmaksi osaksi. Siinä kuuluu tagitkin vielä, eli häiriöäänet, jotka otan sitten pois, jos biitistä joku maksaa, Palomäki kommentoi löytöä Staralle.

– En ollut kuullut tuota aikaisemmin. Kuka vaan pystyy lataamaan niitä sieltä ja läheskään kaikki eivät kerro mihin tarkotuiksiin ne niitä käyttävät. Tuo on aika tarttuva, ihan kuin Kato ny äijjää -biisikin.

CJ ei ole kovin pieni artisti, sillä hän pääsi esittämään varastamansa kappaleen huippusuositussa Jerry Springerin keskusteluohjelmassa, jolla on maailmanlaajuisesti kymmeniä miljoonia katsojia. Samainen kappale löytyy myös artistin musiikkisivuilta. Verkosta löytyvässä versiossa on yhä selvästi kuultavissa biisivarkausten varalta kappaleeseen lisätty tekijän ”tagi”. Ajassa 0:15 kuullaan taustalla biisintekijän lisäämä tunnus ”excess”.