Nainen kutoo lankarulla vaginassaan – myös kuukautisten aikana

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Mitä saa kun yhdistää poliittisen aktivismin, käsityöläisen ja neulomisharrastuksen? Moni ei tätä arvaisikaan, mutta tuloksena voi esimerkiksi olla YouTube-video, jossa nainen tekee neuletöitä vaginassaan uittamasta villalangasta.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Casey Jenkis on kotimaassaan Australiassa Craft Cartel -aktivistiryhmän jäsen, ja hän on aiemmin taistellut julkisesti naisvihamielisyyttä vastaan. Hänen uusin Casting Off My Womb -projektinsa tallentaa villaan kaikki naiskehon vaiheet kuukautisia unohtumatta. Tuloksena on siis jossain vaiheessa myös veren peittämää villaa.

– Käytän 28 päivää neulomalla villaa, jonka olen asettanut vaginaani. Se on rajoittavaa, koska olen kiinnittyneenä neulomiseen. Se on välillä epämukavaa, välillä kiihottavaa. Performanssi ei olisi se mitä se on, jos lopettaisin neulomisen kuukautisiin, kommentoi Jenkins videolla.