Dome Karukoskea hehkutetaan Hollywoodissa: ”Seuratkaa tätä miestä!”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomalaiset elokuvat ovat menestyneet viime vuosina mukavasti maailman elokuvatapahtumissa, ja parhaillaan Dome Karukosken Leijonasydän puhuttaa monissa maissa. Maailman arvostetuin elokuvalehti Variety on nyt nostanut Karukosken arvokkaaseen sarjaan.

Variety julkaisi eilen listan kymmenestä elokuvaohjaajasta, joita se pitää tämän hetken lupaavimpina tulokkaina. Listalla on upeasti mukana myös Dome Karukoski, jonka tekemisiä lehti siis kehottaa seuraamaan tarkasti jatkossa.

Kuva: Variety.com
Kuva: Variety.com

Elokuva-alan ammattilaisten kokoamalle arvostetulle listalle pääsy tarkoittaa, että Karukosken esittely on näkyvästi esillä Variety-lehden seuraavassa 17. joulukuuta ilmestyvässä numerossa. Lisäksi hänet kutsutaan kunniavieraaksi 5. tammikuuta Palm Springsissä järjestettävään elokuva-alan tilaisuuteen.

Suomalaisohjaajan lisäksi Varietyn lupaavien ohjaajien listalla ovat Amma Asante, Clio Barnard, Anthony Chen, Paul Duane, Ben Falcone, Maya Forbes, Justin Simien, Gren Wells sekä ohjaajaduo Aron Gaudet & Gita Pullapilly. Monet listalle aikoinaan päätyneet ovat sittemmin tehneet merkittävää uraa esimerkiksi Hollywoodissa.