Konsolihuijaus leviää netissä: Saattaa rikkoa uuden Xboxin

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Pelikonsolivalmistajien välinen sota kiihtyi jälleen tänä vuonna, kun sekä Sony että Microsoft julkaisivat uudet seuraavan sukupolven laitteensa. Microsoftin uunituore Xbox One -pelikonsoli tuli markkinoille 22. marraskuuta.

Nyt lukuisat Xbox One -käyttäjät ovat joutuneet julman ja konsolilleen tuhoisan pilan kohteeksi. Esimerkiksi 4chan-sivustolla julkaistussa ”ohjeessa” neuvotaan, kuinka uudella konsolilla voi pelata Microsoftin aikaisemman Xbox 360 -laitteen pelejä. Tosiasiassa ohjeen noudattaminen johtaa siihen, että pelikonsolista tulee käyttökelvoton.

– Tehdäksemme asian selväksi, ei ole olemassa keinoa jolla Xbox 360:n pelit toimisivat Xbox Onella. Tällaisen yrittäminen saattaa johtaa konsolin rikkoutumiseen, Xbox Live -palvelun Larry Hyrb twiittasi.

4chan-sivusto tunnetaan muun muassa lukuisista trolleistaan, jotka onnistuvat toisinaan huijaamaan hyväuskoisia internet-käyttäjiä tempauksillaan. Taannoin sivustolla julkaistiin esimerkiksi tekaistu mainos, jossa Applen uuden iOS 7 -käyttöjärjestelmän väitettiin tekevän iPad ja iPhone -laitteista vedenkestäviä.