Haastattelussa Sini Sabotage

Haastattelut · Jocka Träskbäck

Sini Sabotage oli lähes millä tahansa mittarilla vuoden 2013 menestyksekkäin kotimainen artistitulokas. Esimerkiksi debyyttisingle Levikset repee oli lähes neljällä miljoonalla katselukerrallaan vuoden 5. katsotuin musiikkivideo Suomen YouTubessa.

Kappale soi tiuhaan myös radiokanavilla ja klubeilla.

– Outoa! Ei olisi kauheasti osannut odottaa. Ihan mahtava juttu, että se lähti noin kuin se lähti. Tottakai, jos ensimmäinen single on tuollainen, niin mikäs tässä on ollessa, Sini kertoi Staralle.

Kuva: Stara, Daniele Rogazione
Kuva: Stara, Daniele Rogazione

Poptulokas pääsi loppuvuodesta viimein myös ensimmäiselle omalle kiertueelleen pienten vastoinkäymisten jälkeen, sillä sairastelu siirsi keikkojen alkamista. Viivytys keikkakalenterissa kääntyi kuitenkin lopulta ehkä artistin voitoksi.

– Siitä taudista on nyt onneksi selvitty ja nyt päästiin vihdoin ja viimein kunnolla keikkailemaan. Se oli ehkä ihan hyvä siltä kannalta, että se antoi ihmisille vähän aikaa kuulla lisää biisejä. On kyllä ollut kova meininki.

Stara oli vahvasti mukana Sini Sabotagen kiertueella, ja koko Suomen kattanut kiertue oli lähes loppuunmyyty.

– Oli kiva vihdoinkin päästä keikoille. Kun jengi oli kuullut levyä, niin pidot parani loppua kohden. Oli hauska meininki ja hyvin jengiä. Vastaanotto oli kaikkien biisien kohdalla hyvä, Sini iloitsi.

Katso Sinin taannoisen kiertueen keikka- ja yleisökuvat Staran Facebookista tästä linkistä. Sinä ja ystäväsi voitte olla mukana.

Sabotage tuomaroi syksyn ajan Idols-kilpailua televisiossa. Nimi ja kasvot tulivat ohjelman myötä tutuksi suurelle osalle suomalaisista, mutta ohjelman merkitystä uralle on vaikea kiteyttää.

– On vaikea sanoa, kun ei tiedä miten olisi käynyt, jos en olis ollut Idolsissa. Se on vähän vaikea lähteä jossittelemaan. Kyllä mä luulen, että siellä on nyt ollut enemmän sellaisia silmäpareja, jotka on tullut mielenkiinnosta tsiigaamaan, että mikä meininki on.

– Sillä tavalla sen ehkä huomaa, että siellä on jengiä, joka on tullut vain katsomaan, että millainen mä oon esiintyjänä ja artistina. Pääasiassa siellä on kuitenkin ollut niitä, jotka ovat tulleet kuuntelemaan sitä musaa.

Idolsissa Sini tuomaroi muiden lauluesityksiä, mutta kuvausten ulkopuolella ihmiset eivät ole tulleet hänelle lauleskelemaan. Ainakaan vielä.

– Ei ole kyllä itse asiassa tullut. Ei ole kukaan uskaltanut tulla. Ei muuta kuin tervetuloa vaan. Voi tulla lauleskelemaan. Ei, kun ehkä mä otan ton takaisin! Nyt kun loppuu Idols, niin siihen loppuu kyllä meikäläisen tuomarointi.

– Sitten ei ole enää mitään sanottavaa kenenkään laulamisesta. Keskityn vain omaan uraan ja omiin juttuihin. Omaan uuteen sinkkuun, musavideoihin ja keikkoihin. Pääsen sitten sataprosenttia panostamaan omaan juttuun.

Monet artistit vetäytyvät keikkalavoilta jouluksi, mutta Sini takoo raudan ollessa kuumaa. Hän nousee nimittäin esiintymislavoille myös tulevana jouluna.

– Yleensä joulut on vietetty vanhempien luona kotona, mutta nyt on joulupäivänä Ylläksellä keikka, ja 26. päivä on sitten Levillä. Me mennään koko perhe Leville jouluksi. Lähdetään jo aatonaattona. Teen siellä pari keikkaa ja sitten palataan takaisin Helsinkiin.

Joulu Levillä ei kuulosta lainkaan pahalta ajatukselta. Laskettelurinteisiin ehtii nimittäin hyvin tutustua ennen illan keikkakiireitä.

– En ole kyllä pariin vuoteen noussut laudan päälle, eli en tiedä tuleeko siitä mitään. Ehkä sitä pitää käydä kokeilemassa.

Sini Sabotagen esikoisalbumi on nimeltää 22m2, joka viittaa hänen nykyisen asuntonsa kokoon. Kompakti asunto ei ole vielä vaihtumassa suurempaan lukaaliin, mutta tulevaisuudessa muutto on kuitenkin ajankohtainen.

– Katotaan, toivottavasti. Kyllä alkaa pikku hiljaa tulemaan tavarat ja kledjut ovista ja ikkunoista. Pian on kai pakko vaihtaa vähän isompaan. Nyt on niin kova kiire, ettei kyllä kerkeä edes miettiä mitään asunnon ostamisia. Kyllä täällä ihan hyvin pärjätään vielä toistaiseksi, Sini naureskelee.