Pysäyttävä näky: Taiteilija loihtii taideteoksia suolasta

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Toiset mieltävät taiteeksi olohuoneen seinällä kehyksissä olevan taulun, kun taas joidenkin mielestä aitoa taidetta on vain vahvoja tuntemuksia herättävät teokset. Nyt nähdään poikkeuksellisen taitavaa suolataidetta YouTubessa.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Bashirsultani-nimimerkillä videoita julkaiseva mies esittelee YouTubessa suolasta valmistettuja taideteoksiaan. Lopputuloksia katsellessa on vaikea ymmärtää, että teokset on valmistettu suolasta, mutta mies on kuvannut teosten tekemisen katsojille todisteeksi.

Yksi vaikuttavimmista taiteiluista on hänen suolasta tekemänsä husky, joka syntyy mustalle taustalle upeasti pienistä suolakiteistä. Taiteilija on tehnyt suolasta tunnettujen henkilöiden kuvia ja esimerkiksi videopeleistä ja elokuvista tuttuja hahmoja ja logoja. Nämä teokset miellyttävät silmää.