Facebook paljasti vuoden 2013 suosituimmat paikat – Suomi loistaa poissaolollaan

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Oman sijaintinsa voi ilmoittaa Facebook-kavereille kätevästi Paikat-toiminnon avulla. Ominaisuus jäljittelee Foursquare-sovellusta, jossa olinpaikan ilmoittamiseen on pystynyt jo tovin lisäämään kuvia, mukana olevia ystäviä ja vallitsevia fiiliksiä.

Kuva: Facebook
Kuva: Facebook

Kuten arvata saattaa, ilmoittaa osa ihmisistä jokaisen liikkeensä ja olinpaikkansa muille. Nyt Facebook on listannut vuoden 2013 suosituimmat paikat, ja mukana ovat megalomaaniset Disneyn huvittelukeskukset sekä Hampurin ja koko Saksan tunnetuin katu Reeperbahn. Suomesta listalle ei ole päässyt yksikään paikka, mutta naapurimaastamme on mainittu Solnassa sijaitseva Friends Arena -jalkapallostadion.

Lontoosta listalle nousee arvatenkin O2-areena ja Italiasta Venetsian Piazza San Marco. Tietoturva-asiantuntijat ovat jo aikojen alussa varoittaneet ihmisiä jakamaan liiaksi olinpaikkojaan internetissä, mutta esimerkiksi Facebook saattaa kertoa paikan automaattisesti statuspäivityksessä GPS-signaalin perusteella.