Vuoden parhaat uutismokat – peniksiä ja törmäyksiä kotikatsomoihin

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Suorassa uutislähetyksessä tunnetusti voi sattua ja tapahtua. Toimittajien mokailuista ja suoran lähetyksen kommelluksista muodostuu usein välittömiä nettihittejä. Nyt vuoden 2013 aikana sattuneet hulvattomimmat uutismokat on koottu yhdelle videolle.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Jo heti suuren koosteen alussa päästään naureskelemaan reporttereille, jotka joutuvat ihmisten tönimäksi. Videolla nähdään myös sanoissaan sekoilevia uutistenlukijoita ja yllättäviin tilanteisiin joutuvia toimittajia. Kooste kestää kaikkineen yli 15 minuuttia.

Uutismokista suurin osa päätyy katsojien toimesta verkkoon, ja niitä julkaistaan paljon YouTubessa. Monista kommelluksista tulee siten myös kansainvälisiä nettihittejä. Myös suomalaiset televisiokanavat ovat joskus koostaneet kömmähdyksistä hauskoja videopätkiä arkistoihinsa.