Nirvana ja Kiss viimein The Rock and Roll Hall of Fameen

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

The Rock and Roll Hall of Fame on Yhdysvaltain Clevelandissa sijaitseva museo, joka kerää kokoeilmiinsa rock ja pop-musiikin merkittävimpien artistien historiaa. Joka vuosi museoon valitaan uusia bändejä, artisteja ja tuottajia New Yorkissa järjestettävässä seremoniassa.

Tänä vuonna The Rock and Roll Hall of Fameen on valittu jälleen merkittäviä musiikkihistorian nimiä. Mukaan pääsivät Kurt Cobainin perustama grunge-legenda Nirvana ja 1970-luvulla perustettu, kasvomaalauksistaan tunnettu hard rock -bändi Kiss.

Muita uusia kunnian saaneita artisteja olivat englantilaiset lauluntekijät Peter Gabriel ja Cat Stevens, folklaulaja Linda Ronstadt ja 1980-luvulla suuresta suosiosta nauttinut popduo Hall and Oates.

Tämänvuotiset lisäykset valittiin yli 700 äänestäjän toimesta. Merkittävän uran luoneiden artistien on mahdollista päästä Rock and Roll Hall of Fameen on mahdollista 25 vuotta ensimmäisen levyn julkistamisen jälkeen.