Lesbopingviinipari asuu israelilaisessa eläintarhassa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Pingviinit ovat suloisia lintuja, jotka taapertavat frakkiasussaan siipien ollessa tiukasti vartalon sivuilla. YouTubeen on julkaistu paljon erilaisia pingviinivideoita. Maailmassa on parikymmentä eri pingviinilajia.

Israelin Tel Avivissa sijaitsevassa Ramat Gan Zoo -nimisessä eläintarhassa on päästy todistamaan harvinaista rakkaustarinaa. Eläintarhan kaksi naaraspingviiniä ovat nimittäin niin läheisiä keskenään, että jopa eläintarhan työntekijät ovat kummastelleet asiaa. Naaraspuoliset yksilöt ovat rakentaneet yhteisen pesän ja elävät pariskuntana.

– Heillä olisi ollut mahdollista saada myös urospuolista seuraa, mutta he päättivät valita toisensa. Emme ole ennen tavanneet lesboeläimiä, vaikkakin tutkimusten mukaan homoseksuaalisuutta esiintyy myös eläinten piirissä. Eläintarhoissa on tavattu ennen vain urospuolisia homoseksuaaleja eläimiä, joten tämä on erittäin harvinaislaatuista, eläintenhoitaja Mor Porat kertoi Associated Pressille.